سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴  |  Tuesday, 03 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۰۷۷۴
تاریخ انتشار : ۳۹ : ۱۸ - ۱۵ تير ۱۴۰۰

به گزارش دیباچه ، نشست خبری جشنواره بزرگ صالح با سخنان تعدادی از سینماگران که به عنوان داور با این جشنواره همکاری دارند و نیز با بیان مطالبی از سوی دبیر و رییس این جشنواره برگزار شد.

در این نشست منیره قیدی همچنین تاکید کرد که برای ساخت فیلم‌های دینی محتوا باید در اولویت باشد.

سیدجمال ساداتیان، تهیه کننده سینما نیز ابراز امیدواری کرد که آثار رسیده به این جشنواره حتماً محتوای خوبی خواهند داشت و در بررسی هیات بدوی، انتخاب‌ها و ارزیابی‌های درستی اتفاق افتاده باشد.

مسعود اطیابی، دیگر فیلمساز حاضر در این نشست هم درباره آثار حوزه مقاومتِ این جشنواره  ابراز امیدواری کرد  که فیلم‌ها و آثار رسیده به جشنواره، تنوعِ‌ لازم را داشته باشند تا بتوان دورنما و چشم‌انداز خوبی برای ادامه راه و حرکتِ این جشنواره در سال‌های متمادی، ترسیم کرد.

این کارگردان اعتقاد دارد که همیشه حرف‌های بزرگ را می‌توان به واسطه سینما زد، راه‌های بزرگ و دشوار را می‌توان با سینما پیمود و اتفاقات بزرگ را رقم زد. اما از همه‌چیز مهم‌تر پرورش و رشدِ هنرمندان متعهد است که می‌توان با این حرکت‌های فرهنگی و جشنواره‌های مذهبی به آن افق‌ها نزدیک شد.

 مصطفی رزاق‌کریمی، مستندساز هم درباره حوزه مستند این جشنواره سینمایی تأکید کرد: هنوز نمی‌توانم درباره آثار رسیده به این جشنواره صحبتی کنم اما سینمای مستندمان همیشه از بخشِ پژوهش ضعیفش رنج برده چه در حوزه دینی و چه اجتماعی. البته فیلمسازان و مستندسازان صاحب سبکِ خوبی داریم و ان‌شاءالله بتوانیم ارزیابی و بررسی‌های خوبی داشته باشیم. چون داوری، ورطه حکم‌دادن و قضاوت کردن نیست بلکه ما اینجا بررسی می‌کنیم و به نوعی فیلمسازان را به حرکتِ رو به جلو، دعوت می‌کنیم.

در این نشست، حجت‌الاسلام احسان بی‌آزار تهرانی به عنوان تولیت امامزاده صالح و رئیس این جشنواره گفت: ریشه هنر متعهد در دین قرار دارد و هنرمند با توجه به افزایش هزینه‌های صنعت سینما باید در جامعه دینی مورد حمایت قرار گیرد.

اطیابی : همیشه حرف‌های بزرگ را می‌توان به واسطه سینما زد | رزاق‌کریمی: سینمای مستندمان همیشه از بخشِ پژوهش ضعیفش رنج برده |

او ادامه داد: ما معتقدیم هنرمندان متعهد بیشتر از دیگر عرصه‌ها می‌توانند عمق دین را برای اهل معرفت تشریح کنند و اخلاق را در جامعه گسترش دهند. ما امیدوارم با جشنواره بزرگ صالح بتوانیم حرکتی را در جهت ساخت کارهای ارزشمند دین‌مدارانه برداریم؛ در آغاز این حرکت بزرگیم که امامزاده صالح به عنوان قطب فرهنگی تهران نه فقط در شمال شهر تهران بلکه در تمام نقاط کشور از هنرمندان حمایت کند و برای جذب جوانان به این حرکتِ بزرگ، کارهای شگرف و مؤثری را به منصه ظهور برساند.

وی با اشاره به امضای سند همکاری با شبکه بین‌المللی کربلا، تأکید کرد: امضای این سند همکاری باعث می‌شود کار ارزشی، الهی و معنوی ما جنبه بین‌المللی به خودش بگیرد و در سِیل خروشان و سانسور خبری اربعین حسینی، ما قدم‌های ارزشمندی در انتقال این معنویت بزرگ برداریم.

بعد از این سخنان، جعفر ادیب نماینده شبکه بین‌المللی کربلا هم خاطرنشان کرد: بسیار خرسندم که چنین سند همکاری میان ما و امامزاده صالح امضاء می‌شود و می‌توانیم شاهدِ به تصویرکشیدن بهترین لحظات و نورانی‌ترینِ اتفاقات در سرزمین کربلا باشیم و هنرمندان آستان مقدس امامزاده صالح ایناتفاقِ بزرگ را خلق خواهند کرد.

امکان اکران آنلاین فیلم‌های منتخب

سپس رسول صانعی، دبیر جشنواره بزرگ صالح به ارائه جزئیاتی پرداخت و گفت: نزدیک به ۴۰۰ اثر از بهمن‌ماه سال گذشته به دست ما رسیده و با وجود به پایان رسیدن مهلتِ ارسال یعنی دهم تیرماه، کماکان هم این آثار ارسال می‌شوند که به دلیل تمام شدن مهلت قانونی، نمی‌توانیم پذیرایشان باشیم. هیئت بدوی با نهایتِ توجه به فرم و محتوای آثار، بهترین‌های این آثار را انتخاب کرده‌اند تا داوران بتوانند راحت‌تر به برگزیدگان بخش‌های داستانی، کوتاه و مستند برسند.

وی تأکید کرد: قرار است این جشنواره در سه روز پنجم، ششم و هفتم مرداد در سینما آستارا، فیلم‌هایش را روی پرده نقره‌ای، اکران کند. و نهایتاً روز عید غدیر برگزیدگان این دوره از جشنواره مشخص خواهند شد؛ امیدواریم که شرایط کرونایی این اجازه را به ما بدهد، وگرنه باید به سراغ پخش آنلاین فیلم‌ها برویم که به این نکته هم اندیشیده‌ایم. اما امیدواریم فیلم‌ها در سینما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اکران شوند.

صانعی همچنین افزود: این درخواست را از بدنه سینما و هنرمندان داریم حالا که این جشنواره سینمایی به راه افتاده، انتظار می‌رود برای رشد و ارتقاء آن در کنار ما باشید و کمک کنید تا بتوانیم قدم‌هایمان را مؤثر و مفید برداریم. البته ناگفته نماند که برای سال آینده به اضافه شدن و حرکتِ بخش بین‌المللی این جشنواره هم فکر کرده‌ایم و امیدواریم که این فرآیند به خوبی پیش برود.البته بخشی هم به عنوان قاب صالح در جشنواره وجود دارد که به شکل اختصاصی درباره وجود امامزاده صالح کارهای داستانی و مستندگونه‌ای ساخته شده‌اند که به عنوان بخش ویژه جشنواره حضور خواهد داشت.

حجت‌الاسلام بی‌آزار تهرانی هم در پاسخ به سؤالی درباره آثار اربعینی و امضای سند همکاری با شبکه بین‌المللی کربلا توضیح داد:  بسباری از رسانه های بزرگ جهان درباره اربعین سکوت مطلق خبری کرده‌اند در حالیکه اتفاقات و رخدادهای جالب و حیرت‌انگیزی در مسیر اربعین رخ می‌دهد که قابلیت دراماتیک و تبدیل به فیلم شدن را دارند. تلاش ما این است که با همکاری شبکه کربلا گوشه‌هایی از این اتفاق عظیم جهانی را با کمک هنرمندان عزیز به تصویر بکشیم.

گفتنی است این نشست خبری شامگاه دیروز، ۱۴ تیر ماه برگزار و در آن اعلام شد که مهلت ارسال این جشنواره در دو حوزه مستند و فیلم کوتاه داستانی از اسفند ۱۳۹۹ آغاز شد و ۱۰ تیرماه ۱۴۰۰ پایان یافت که در این مدت آثار متعددی به جشنواره ارسال شده و مورد داوری چند تن از سینماگران کشور قرار خواهد گرفت.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳